Yakın zamanda Ubisoft tarafından hesabınızı belirli bir süre kullanmazsanız kapatılacağı ve onunla birlikte tüm oyunlarınızı kaybedeceğiniz doğrulandı. İster 1 $ ister 1000 $ harcamış olun, oynayacak herhangi bir oyun olmadan aynı teknede sıkışıp kalacaksınız.
Bu yaklaşımın çevrimiçi olarak kınandığını söylemek güvenlidir ve oyuncular, süreci 30 gün içinde kullanmazsanız satın aldığınız bir arabanın havaya uçmasına benzetiyor. Ubisoft hesabınızı bir süredir kullanmıyorsanız, 30 gün içinde giriş yapmanızı veya hesabınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmanızı isteyen bir e-posta alırsınız.
https://twitter.com/UbisoftSupport/status/1682046437834784768
Giriş yapmamak, temel olarak işinizin bittiği anlamına gelir. Ubisoft hesabınız aracılığıyla satın aldığınız her şey, kaydedilen tüm çalışma saatleriniz, şirketin platformundaki başarılarınız vb. ile birlikte kaldırılacaktır. Görünüşe göre bugünlerde bir oyun satın alsanız bile, bu ona sonsuza kadar sahip olacağınız anlamına gelmiyor.
Bu yeni politika hakkında ne düşünüyorsunuz?
GÜNCELLEME: Ubisoft, iptal süreciyle ilgili birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak için bize ulaştı. Bu nedenle, oyunlarınızı nasıl tutacağınız hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız, aşağıdaki ifadeye göz atın:
"Uzun yıllar boyunca, hesap silme işlemini GDPR'nin gerekliliklerine uygun olarak uyguladık (veri saklama süresini sınırlama yükümlülüğü ile ilgili madde 5.1.e). Politikalarımız yasal gerekliliklere ve endüstri standartlarına uygundur. Bu önlem aynı zamanda oyuncularımızı dolandırıcılığa karşı korumaya da hizmet eder.
Hesap silme işlemi çok katı bir süreci takip eder. Bu amaçla, bir hesabı silmeden önce aşağıdaki 4 kriteri göz önünde bulunduruyoruz:
- Hesabın oluşturulduğundan bu yana oyun etkinliği.
- Hesabın kitaplıkları: Satın alınan PC oyunlarını içeren hesaplar silinemez.
- Hesabın hareketsiz kalma süresi, yani ekosistemimize son giriş (Steam ve diğer platformlardaki Ubisoft oyunları dahil).
Uygulamada, bugüne kadar 4 yıldan daha az bir süredir aktif olmayan hesapları hiç silmedik.- Hesapla ilgili aktif bir Ubisoft + aboneliğinin varlığı
Her durumda, silme işlemi tamamlanmadan önce, oyuncuya 30 günlük bir süre içinde hesabını geri yüklemeyi teklif eden üç e-posta gönderilir. Ayrıca, kullanıcı bu 30 günlük süre içinde oturum açmaya çalışırsa, otomatik olarak bir uyarı ve hesabını yeniden etkinleştirmek için bir bağlantı alacaktır."
Yani, göründüğü kadar kötü değil, ama yine de Ubisoft hesabınızı aktif olarak takip etmeye ve hala kullandığınızı onaylamak için bir e-postayı kaçırmadığınızdan emin olmaya değer.
